Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ООН: в Криму і надалі порушуються права людей, особливо кримських татар

Ситуація з правами людини в окупованому Росією Криму продовжує погіршуватися.

Про це йдеться у 14-й доповіді ООН щодо стану прав людини в Україні, яка є у розпорядженні "Української правди".

"Законодавство про боротьбу з тероризмом та екстремізмом використовується задля криміналізації ненасильницьких дій та придушення протилежних поглядів, тоді як судова та правоохоронна системи стали інструментами придушення опозиції", – цитує доповідь слова помічника генсекретаря ООН з прав людини Івана Шимоновича.

"Найбільше від цього страждають кримські татари, чий головний представницький орган, Меджліс, було заборонено, і з представниками якого я зустрічався під час мого візиту", – додав він.

Також Шимонович констатував, що через два роки після подій на Майдані в Києві суттєвого прогресу в розслідуванні порушень не відбулося, а високопосадовці, відповідальні за віддавання наказів та контроль за насильством, досі ухиляються від правосуддя.

У доповіді також наголошується, що "втручання у незалежність суддів залишається основною перешкодою для притягнення до відповідальності осіб винних у насильстві 2 травня 2014 року в Одесі."

Як відомо, згідно з доповіддю, за час конфлікту на Донбасі загинули понад дев'ять тисяч людей. Також організація констатувала, що від гніту бойовиків на сході страждають 2,7 млн людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ