Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Опалювальний сезон у Луцьку під загрозою зриву

Опалювальний сезон у Луцьку під загрозою зриву: тепловики боргують за доставку газу 12 млн грн
Фото: Волинські новини

Під загрозою початок опалювального сезону в облцентрі Волині. “Луцьктепло” - найбільший в регіоні боржник серед підприємств теплокомуненергетики. Про це Гал-інфо повідомила речниця "Волиньгазу" Оксана Швець.

Вже три місяці ДКП "Луцьктепло" не поспішає погашати борг за розподіл газу в розмірі 12 млн грн. Тому компанія “Волиньгаз” змушена відповідно до закону звернутися до Господарського суду з позовною заявою.

Ситуація до кінця року може бути вкрай невтішною - заборгованість зросте орієнтовно до 44,316 млн грн, що становить 47% розрахунків.

"Фактично під загрозою зриву стабільна робота газорозподільної системи в осінньо-зимовому періоді. Зокрема,  забезпечення  безперебійного  газопостачання споживачів, в тому числі  виробників тепла для потреб населення, бюджетних установ, побутових та промислових споживачів", - зазначає голова правління АТ “Волиньгаз” Мирослав Коротя.

Підприємство комунальної теплокомуненергетики “Луцьктепло” не виконує зобов’язань та умов Типового договору, який уклало з облгазом щодо своєчасних розрахунків за послугу розподілу газу. 

Газова компанія завжди інформує відповідними листами всіх без винятку боржників, і фізичних, і юридичних осіб, підприємства теплокомуненергетики про те, що боргу не повинно бути. Оскільки на підставі укладеного договору згідно з законом “Волиньгаз” має право припинити надання послуги з розподілу природного газу.

Із 10 підприємств теплокомуненергетики нашої області в двох найбільша заборгованість за розподіл газу перед АТ «Волиньгаз»: ДКП «Луцьктепло»- 18, 568 млн грн та ПТМ «Ковельтепло»-1, 884 млн грн. У решти - борги не перевищують пів мільйона грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ