Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Оперативне оновлення від Генштабу ЗСУ

Оперативне оновлення щодо вторгнення російських військ на територію України станом на 06.00, 13 вересня 2022 року.
фото - Генштаб ЗСУ

Ворог продовжує зосереджувати свої зусилля на встановленні контролю над територією Донецької області, утримання тимчасово захоплених територій та зриву наступ наших військ на окремих напрямках.

Ворог проводить повітряну розвідку та завдає вогневих збитків підрозділам наших військ, намагається вжити заходів для відновлення втраченої позиції, пересуває свої війська. Подальша загроза авіа та ракетних ударів залишається по всій території України.

Ворог продовжує тактику терору та залякування цивільного населення. Вдарили міста Харків та Лозова. Авіаудари та обстріли зенітних ракет пошкодили інфраструктуру в районах населених пунктів Білогорівка, Весела Долина, Зайцеве, Юр'ївка, Нью-Йорк, Первомайське, Кам'янка, Степове, Малі Щербаки, Сухи Ставок, Костромка, Біла Криниця, та Мирне.

Загалом за минулу добу російські окупанти завдали двох ракетних ударів, двадцять п'ять авіаударів, нанесли одинадцять ударів МЛРС по військовим та цивільним об'єктам на території України.
Ситуація на Волинському та Полісському напрямках суттєво не змінилася.

На інших напрямках ворог обстрілював інфраструктуру з мінометів, танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії:

  • на Сіверському напрямку - поблизу Атинське та Стукалівки Сумської області;
  • на Харківському напрямку – в районах Козача Лопань, Баранівка та Куп’янськ;
  • на Краматорському напрямку – в районах населених пунктів Пришиб, Білогорівка, Краматорськ, Слов’янськ, Старий Караван, Стародубівка, Спірне, Роздолівка та Григорівка;
  • на Бахмутському напрямку – в районах населених пунктів Суха Балка, Миколаївка Друха, Зайцеве, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина;

в Авдіївській області - населені пункти Авдіївка, Орлівка, Ласточкине, Краснохорівка, Водяне, Мар'їнка та Новомихайлівка;

на Новопавлівському напрямку - біля Вугледара, та Пречистівки, Новоукраїнки та Времівки;
у Запорізькій області - в районах населених пунктов Кам'янське, Мала Токмачка, Щербаки, Чарівне, Нестерянка, Орігівська, Білогір'я, Залізничне, Темирівка, Новополе та Времівка.

На Південному Буху зафіксовано ворожий артилерійський обстріл уздовж лінії зіткнення. Крім того, ворог здійснив повітряну розвідку БПЛА – вони здійснили 23 мухи.

Через великі втрати під час бойових дій значно знизився рівень морально-психологічного стану у підрозділах, які сформовані на тимчасово окупованих територіях. За наявною інформацією, з метою покращення стану бойової готовності 2-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу командування бригади видало наказ не виплачувати стипендії військовослужбовцям, які тимчасово перебувають відсутні, зокрема, на лікуванні. Відновлення виплат відбувається лише після пред'явлення підтверджуючих документів та з особистого дозволу командира.

Сили оборони успішно відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Зайцеве, Бахмут, Бахмутське, Краснохорівка, Водяне, Безіменне та Новогригорівка. Протягом доби авіація Сил оборони завдала дев'ять ударів – завдано збитків по семи кріплях та місцях, де зосереджувалася жива сила та техніка противника, дві позиції його зенітних ракетних систем знищено. Втрати живої сили та техніки окупантів уточнюються.

За минулу добу підрозділи ракетних військ та артилерії вразили командно-контрольні пункти, райони, де зосереджена жива сила та бойова техніка противника. На уражену зону потрапили комплекс радіоелектронної війни, радарна станція «Зоопарк», артилерійські установки та склади боєприпасів.

Щодня на тимчасово окупованих і вже звільнених українських територіях фіксують до двохсот кривавих воєнних злочинів, скоєних російськими Мінна небезпека у звільнених містечках та селах залишається високою: понад сімдесят тисяч квадратних кілометрів у десяти областях заміновано боєприпасами та вибуховими Сили оборони вживають заходів для якнайшвидшого повернення мирного життя звільненим громадам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ