Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Органи прокуратури Львова поновили права 456 дітей

Регіональні органи виконавчої влади, місцевого самоврядування, службами у справах дітей та органами соціального захисту допускаються численні порушення житлових та майнових прав неповнолітніх. Про це засвідчують результати проведених органами прокуратури Львова перевірок, повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.

Зокрема, органами соціального захисту не дотримуються вимоги Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми». При призначенні громадянам соціальних виплат у них неправомірно вимагаються документи, які не передбачені вказаним законом. 

Водночас, відділами у справах дітей районних адміністрацій ЛМР неефективно здійснюється контроль за дотриманням прав неповнолітніх їх батьками та опікунами.

Виявлено факти, коли останні, уклавши договори купівлі-продажу помешкань дітей, усупереч законодавству, не надавали підтверджуючої документації про забезпечення неповнолітніх новим житлом. Відтак внаслідок неналежної роботи посадових осіб райадміністрацій діти залишалися без належного їм майна.

Вказані порушення зафіксовано прокурорами Галицького, Франківського, Шевченківського, Личаківського та Сихівського районів міста.

За наслідками перевірок, на поновлення житлових та майнових прав дітейорганами прокуратури міста внесено 6 подань, принесено 2 протести та заявлено 2 позови.

Загалом, упродовж 2012 року на захист інтересів та прав неповнолітніх прокурорами принесено 46 протестів та 158 подань. За наслідками розгляду документів реагування поновлено права 456 дітей. До відповідальності притягнуто 97 чиновників органів державної влади, місцевого самоврядування та контролю, а також відшкодовано більше 270 тис.грн. Крім цього, у вказаній сфері порушено 3 кримінальні справи, які уже скеровано до суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ