Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Ошукував автовласників: у Львові затримали шахрая

У Львові правоохоронці повідомили «автомеханіку» про підозру в шахрайстві. Про це повідомили у Поліції Львівської області.

Як встановили співробітники Львівського районного управління поліції №2, підозрюваний позиціонував себе як автомеханік та постачальник запчастин і спеціалізувався на ремонті автоматичних коробок передач.

Клієнти привозили свої несправні автомобілі – «майстер» проводив діагностику, підтверджував, що агрегати дійсно несправні, після чого пропонував замовникам доставити запчастини або ж нові коробки передач та здійснити їх ремонт чи заміну.

Автовласники передавали зловмиснику передоплату за запчастини та роботу, які той привласнював та витрачав на власні потреби.

У такий спосіб підозрюваний ошукав 15 «клієнтів» – власників автомобілів «Kia», «Audi», «Peugeot», «Chery», «Volkswagen», «Renault», «Ford», «Mitsubishi», «Mercedes-Benz» та інших. Загальна сума завданих збитків становить майже 480 тисяч гривень.

Слідчі Львівського районного управління поліції №2, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, повідомили «автомеханіку» про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, що загрожує підозрюваному - позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ