Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Осінь у Львівському органному залі розпочнеться з 45 подій

У вересні Львівський органний зал розпочинає новий 57-й концертний сезон. Цього місяця на відвідувачів чекає багато премʼєр та ексклюзиву, як від солістів Органного, так і від запрошених виконавців. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: ЛМР

Новинки та премʼєри

Розпочне місяць потужна серія органних концертів від солістів Органного залу. Вже 1 вересня о 14:15 на відвідувачів чекає нова програма Віталія Дворового «Бах. Гендель. Пахельбель».

6 вересня о 17:30 у Галереї органного залу відкриється нова виставка молодої львівської художниці ​​Анастасії Бонішко «Жінка в синіх тонах».

Величезним відкриттям для львівʼян стане вечір шведської симфонічно-хорової музики «Аполлон у масці». 8 вересня о 19:00 на вас чекає унікальна можливість почути рідко виконувану в Україні класику в інтерпретації диригента зі Швеції та великого друга України Деніела Ханссона – твір Ларса-Еріка Ларссона «Бог у масці» у виконанні солістів, наратора, хору «Гомін» та філармонійного оркестру Луганська обласна філармонія.

А 29 вересня глядачів запрошують відкрити для себе незвідані сторінки української музичної культури разом із муніципальним хором «Гомін» під керівництвом Вадима Яценка.

Масштабні події

4 вересня о 19:00 Органний запрошує на Великий органний концерт, де солюватимуть одразу чотири органісти – Світлана Позднишева, Олена Мацелюх, Марк Новакович, Віталій Дворовий. Повтор програми – 11 вересня.

13 вересня о 19:00 відбудеться «Вечір симфонічних премʼєр» в Органному залі. Одразу два концерти українських композиторів у виконанні Луганського філармонійного оркестру під диригуванням Івана Остаповича та блискучих солістів – органіста Георгія Куркова та скрипаля Ігоря Муравйова. Слухачів вражатимуть закарпатські мотиви Іштвана Мартона у Концерті для скрипки з оркестром та неординарне поєднання органа та струнних у Концерті херсонця Олександра Гоноболіна, що був написаний цього року.

Улюблена багатьма сюїта «Пер Ґюнт» Едварда Гріга у виконанні симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під диригуванням Івана Остаповича прозвучить 20 вересня.

На звершення місяця, 28 вересня, на відвідувачів чекає «Блискуча класика» – чарівна програма від Луганського філармонійного оркестру під дириґуванням Івана Остаповича, солюватиме скрипаль Руслан Пащак.

Особливі гості Органного

5 вересня у Львівський органний зал завітає перший запрошений у цьому сезоні виконавець – піаніст з Китаю Чжан Ян, який навчається у Львові. Його «Концерт фортепіанної музики. Моцарт. Шопен. Шуман» – для тих, хто любить перевірену класику.

17 вересня о 21:00 на сцені Органного залу гратиме ансамбль з п'яти арф та віолончелі. Арфістки Вероніка Лемішенко, Іванна Гетто, Оксана Кулик, Катерина Голуб, Божена Іванишин та віолончеліст Максим Римар здивують глибиною та різноманітністю репертуару. Подія відбувається за підтримки Благодійного фонду Вероніки Лемішенко.

19 вересня – ще один подарунок для любителів фортепіанної музики. У виконанні молодого піаніста Всеволода Шустова почуємо вибрані шедеври композиторів різних епох – від Баха до Дебюссі.

Нову програму «Учень Баха, що жив у Львові» презентує органістка Ольга Стрілецька 26 вересня. В її виконанні звучатимуть твори Йоганна Кірнбергера, який був учнем того самого Баха і працював у Львові.

27 вересня «Вечір скрипкової музики» подарують учні Львівської спеціалізованої школи імені Соломії Крушельницької, вихованці Марії Гереги-Футорської – скрипалів Роксоляну Гетьман та Андрія Кордона.

Улюблені програми львівʼян

Усіх, хто давно хотів дізнатися про Органний зал більше, запрошують на екскурсію органним залом 7 вересня о 14:00.

14 вересня о 14:00 відбудеться «Академічно-неформальна розмова про класичну музику» від Тараса Демка та Людмили Бурди. Відвідувачів запрошують у затишний офіс на третьому поверсі, на дверях якого табличка «Генеральне управління творчими польотами», щоб поговорити про класику, досліджуючи тему під несподіваними ракурсами.

«Музика космосу при свічках» – особлива програма від хору «Гомін» під диригуванням Вадима Яценка – прозвучить 15 вересня о 21:00.

19 вересня о 21.00  в чарівній атмосфері при свічках гратимуть Оксана Кулик-Орос (арфа) та Світлана Позднишева (орган). Магічне поєднання тембрів казкової арфи та величного органа – лише на «Орган і арфа при свічках». Повтор програми 27 вересня.

21 вересня о 14:00 Львівський органний чекає на дітлахів на «Граємо». На цьому концерті відбудуться справжні дива, адже кожна дитина перетвориться на музиканта.

22 вересня – ексклюзивна програма «Цей хор, цей хор мені щоночі сниться». Ретропісні від хору «Гомін».

І як завжди, багато концертів від солістів Органного залу: Світлани Позднишевої, Олени Мацелюх, Віталія Дворового, Ольги Стрілецької, Марка Новаковича. А ще – улюблені органні концерти при свічках і “Пори року” Вівальді у виконанні скрипки та органа.

Докладніше про всі події можна дізнатися на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ