Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Останні тижні львів’яни менше хворіють на грип

За останні тижні епідеміологи спостерігають тенденцію до зниження захворювань на грип та ГРЗ – повідомила „Гал-info” начальник епідеміологічного відділу обласної санепідемстанції Оксана Солонина.
За останні тижні епідеміологи спостерігають тенденцію до зниження захворювань на грип та ГРЗ – повідомила „Гал-info” начальник епідеміологічного відділу обласної санепідемстанції Оксана Солонина. З 19 по 25 грудня  у Львові зареєстровано 6 142 особи, хворі на грип та ГРЗ. Тоді як  з 2 по 8 січня – 4 083 особи. За словами Оксани Солонини, основною причиною зниження захворювань є несувора зима. Щоправда, така тенденція частково пов’язана й зі святами, оскільки під час вихідних днів хворі традиційно більше займаються самолікуванням, тож менше звертаються до закладів охорони здоров’я.
Чи загрожує Львівській області цього року епідемія грипу, епідеміологи зможуть сказати вже наприкінці січня. Наразі ж низка районних адміністрацій області та Львова виділили кошти на закупівлю вакцини. Також вже проведено щеплення особам, які належать до групи підвищеного ризику. Загалом вакцинацію провели 11 850 особам, причому 61% з них – за кошти підприємств.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ