Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ОТГ Львівщини готуються до конкурсу Програм транскордонного співробітництва

За інформацією Львівського ЦРМС, протягом двох днів 16-17 липня у Львівському Центрі розвитку місцевого самоврядування Програми ʺU-LEAD з Європоюʺ представники громад Львівщини готували проектні заявки для участі в програмі транскордонного співробітництва.

Проектні менеджери та представники громадських організацій із об’єднаних територіальних громад попередньо взяли участь у конкурсному відборі, який проводив Львівський ЦРМС,  та підготували ідеї проектних пропозицій, зважаючи на туристичний потенціал своєї громади. 

За словами радника з регіонального розвитку Львівського ЦРМС Зеновія Сірика, майже половина ОТГ Львівщини мають стратегії розвитку. Навіть ті, що не мають цього документу, більш-менш вже визначилися із напрямками розвитку своєї громади, оцінили свій потенціал та шукають варіанти залучення додаткових ресурсів. 

Під час тренінгу ʺЕкономічний розвиток у громаді: залучення інвестицій з недержавних джерелʺ учасники засвоїли особливості підготовки проектних/грантових заявок до недержавних фондів, а також практично працювали над кожним розділом проектної заявки, розробляючи свою ідею. 

Проектні менеджери ОТГ відзначили, що у результаті цих двох днів вони по-іншому подивилися на проектну ідею, з якою їхали на тренінг. Найскладніше для учасників було правильно визначити проблему, яку вони хочуть вирішити, щоб її зрозуміли і оцінили важливість люди, яким згодом доведеться оцінювати проектну заявку.

Тренер заходу, керівник аналітичної групи ГО ʺЄвропейський діалогʺ Олександр Софій, для ілюстрації роботи презентував учасникам успішно підготовлені проектні заявки, які були профінансовані у результаті конкурсного відбору.

17 квітня 2019 року Спільний моніторинговий комітет Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 затвердив результати 2-го конкурсного набору проектів. Набір стосувався Малих проектів та тематичної цілі СПАДЩИНА. СМК вирішив співфінансувати 74 проекти з 250 поданих заявок. Загальний обсяг співфінансованих проектів становить 4,14 млн. євро.

Тренінг ʺЕкономічний розвиток у громаді: залучення інвестицій з недержавних джерелʺ, організований Львівським ЦРМС Програми ʺU-LEAD з Європоюʺ відбувся у рамках циклу заходів по підготовці Малих проектів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ