Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Палії сухостою загрожують електропостачанню Львівщини

Дві години були без електропостачання мешканці 4 населених пунктів Яворівського району Львівської області внаслідок пожежі, спричиненої паліями сухої трави. Повідомила прес-служба ПАТ «Львівобленерго».

6 квітня палії підпалили сухостій поблизу села Івано-Франкове Яворівського району Львівщини. Неконтрольований підпал переріс у пожежу, яка пошкодила 40 метрів проводу повітряної лінії електропередачі 10 кВ.

За фактом пошкодження, енергетики звернулися із заявою до Яворівського відділу поліції, Городоцької місцевої прокуратури та Яворівської райдержадміністрації.

Довідка.

Основною причиною пожеж у природних екосистемах є людський фактор. З початку 2016 року в природних екосистемах України було понад 2177 пожеж на загальній площі 2141 гектар. Найбільше — в Івано-Франківській (422 пожежі), Київській (290 пожеж на площі 352 га), Дніпропетровській (244 пожежі на площі 198 га), Донецькій (131 пожежа на площі 93 га), Одеській (124 пожежі на площі 641 га), Чернігівській (73 пожежі на площі 204 га) областях.

Через паління сухої трави у Львівській, Херсонській, Хмельницькій областях вогнем знищено сім приватних господарських споруд, у Волинській області три дачні будинки. На території Чорнобильської зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення зафіксовано 2 пожежі.  В Одеській області внаслідок спалювання очерету виникло 6 пожеж на площі 550 га на території Дунайського біосферного заповідника та Нижньодністровського Національного парку.

Згідно з статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне випалювання рослинності або її залишків та невжиття паліями заходів щодо своєчасного їх гасіння тягнуть за собою накладання штрафу:

• на громадян — від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (для громадян);

• на посадових осіб — від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

• ті самі   дії,   вчинені   в   межах  територій  та  об'єктів природно-заповідного фонду тягнуть за собою накладення штрафу на громадян  від  двадцяти до  сорока  неоподатковуваних  мінімумів  доходів  громадян  і  на посадових осіб — від сімдесяти до ста неоподатковуваних  мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ