Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Пам'ятку під пісок: історія зі скандальним фонтаном у Львові триває

Фото опублікував Іван Радковець
Фото опублікував Іван Радковець
Фото опублікував Іван Радковець
Фото опублікував Іван Радковець
Фото опублікував Іван Радковець
Фото опублікував Іван Радковець
1/3
Проте що “пам'ятку під пісок” ховають написав сьогодні, 27 липня, нам своїй сторінці у Фейсбук відомий львовознавець Іван Радковець.

До посту від додав світлини. Вони свідчать про те, що спецтехніка висипає купу піску безпосередньо на місце, де ще нещодавно проводили археологічні розкопки.

На місці "Кульбаби" у центрі Львова облаштують сухий фонтан

На що у коментарях до допису керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко відповіла:

"Виявлені у процесі рятівних розкопок архітектурно-археологічні релікти храму Воздвиження Чесного Хреста є новими конкретиними джерелами для вивчення історії Львова. З ряду важливих причин недоцільно здійснювати музеєфікаціюавтентичних обєктів. Вони повинні бути належно законсервованими та відзначеними сучасними архітектурними засобами у впорядкування цієї частини площі Галицької" - п.9 звіту рятівної археологічної служби за результатами проведених археологічних досліджень площі. Засипка піском - це і є елемент консервації", - написала чиновниця.

У відповідь до коментаря Іван Радковець подякував за роз’яснення.

“Дякую за роз’яснення. Певно не звернув увагу на "Паспорт об'єкту". Думаю, що там так і написано: "Ведуться належні консерваційні роботи реліктів храму Воздвиження Чесного Хреста".

Додамо, що 27 червня Гал-інфо повідомили у прес-службі Науково-дослідного центру "Рятівної археологічної служби", що у центрі Львова на площі Галицькій, де минулого року археологи "Рятівної археологічної служби" досліджували мури готичного костелу Воздвиження Чесного Хреста, знову розпочали будівельні роботи без археологів.

А як інформувала 22 червня прес-служба ЛМР, розпочинаються ремонтні роботи з реконструкції фонтану на пл. Галицькій.

Нагадаємо, що 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ