Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

Парламент Ізраїлю затвердив святкування Дня Перемоги 9 травня

ТЕЛЬ-АВІВ 26 липня - РІА Новини. Ізраїльський парламент прийняв закон про святкування Дня Перемоги над нацистською Німеччиною 9 травня
"безсмертний полк" в Хайфі. Архівне фото

Документ закріплює статус свята, стверджує дату його проведення і визначає порядок організації урочистостей, які і раніше проходили по всьому Ізраїлю.

Депутати одноголосно затвердили законопроект. У другому і третьому читаннях документ отримав 49 і 53 голоси, відповідно.

"Сьогодні ще один День Перемоги", - зазначив російською мовою міністр освіти, лідер впливової партії "Єврейський будинок" Нафталі Беннетт.

Святкування Дня перемоги 9 травня відповідає традиціям колишнього СРСР і відрізняється від практики західних країн, де розгром нацистської Німеччини відзначають 8 травня. У школах релігійного сектору допускається можливість за рішенням міністерства освіти проводити урочисті заходи за єврейським календарем, в 26-й день місяця іяра, на який припало 9 травня в 1945 році.

Серед основних положень законопроекту – виділення часу в розкладах шкіл і армійських частин на вивчення теми перемоги над нацистами, асигнування коштів місцевим органам влади на роботу по увічненню пам'яті про неї. Документ наказує відзначати 9 Травня урочистим засіданням Кнесету, державної церемонією по лінії уряду і ходою в Єрусалимі.

РІА Новини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ