Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Парламент Туреччини відклав переговори щодо вступу Швеції в НАТО

Великі національні збори Туреччини вирішили відкласти переговори щодо законопроєкту про схвалення вступу Швеції до НАТО.

Про це пише Anadolu, повідомляє Громадське. 

Парламентарі пояснили це тим, що «питання, яке обговорюється, не з’ясовано», а переговори щодо законопроєкту є «недостатньо зрілими».

Водночас заступник міністра закордонних справ Туреччини Бурак Акчапар зазначив, що затвердження протоколу про вступ Фінляндії до НАТО ухвалили швидше через «мінливе середовище безпеки».

Він відзначив, що Швеція «віддана запобіганню фінансуванню та вербуванню» до організацій, які в Туреччині вважають терористичними. Йдеться насамперед про Робітничу партію Курдистану, курдську партію «Демократичний союз» та її бойове крило «Загони народної самооборони», а також організації, пов’язані з турецьким теологом і мислителем Фетхуллахом Ґюленом.

«Коли ми дивимося на трансформацію, яку пройшла Швеція, і кроки, які вона зробила, [то бачимо], що шведський уряд і громадськість почала краще розуміти законні проблеми безпеки нашої країни», — наголосив Акчапар.

Турецький міністр додав, що у Швеції участь у терористичній організації вперше визнали злочином, а Робітнича партія Курдистану опинилася під тиском. Однак, за його словами, з боку Швеції все ще «існують неповні підходи як на рівні уряду, так і на громадськості». Акчапар сказав, що Швеція представить Туреччині дорожню карту, яка включає її відповідні обов’язки та кроки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ