Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

“Партизанська робота на Донбасі триває”, – Володимир Жемчугов

Партизанська робота на окупованому Донбасі, яка розпочалася ще в 2014 році, триває досі. Про це UATV розповів колишній партизан, який був у полоні бойовиків, Герой України Володимир Жемчугов.

“З 2007 року я жив і працював у Грузії. В Красному Лучі (Луганська область) жили мої батьки та батьки дружини. Я регулярно, 2-3 рази на рік, приїжджав туди. Коли ми приїхали до батьків 2014 року, я побачив, що там відбувається, і вирішив повернутися на батьківщину, допомагати. У травні ще не думав ні про який партизанський рух. Я повернувся для того, щоб якось впливати на народ, який я знав, з яким виріс, щоб якось спонукати їх до протесту та протидії російській окупації. Це було у травні-липні. На жаль, вже з весни таких же проукраїнських патріотів, як я, знаходили в посадках зі зв’язаними скотчем руками за спиною та простреленими головами. Російські служби щільно працювали в цьому напрямку, вираховували таких людей. Ми зрозуміли, що залишилося тільки брати зброю і з нею боротися за нашу землю”, – розповідає Володимир Жемчугов.

За його словами, остання партизанська операція у Луганській області – підрив мосту в травні цього року. Цим мостом поставляли озброєння з Росії бойовикам.

“Остання дуже гучна партизанська акція – підірвано стратегічно важливий міст між Красним Лучем і Луганськом. Таким чином перекрили кілька артерій: автомобільну трасу Харків–Ростов і Краснодон–Перевальськ, залізничні гілки Ростов–Красний Луч, Ростов–Дебальцеве”, – говорить колишній партизан.

З червня цього року його призначено радником міністра інформаційної політики з питань освітніх проектів. До цього Володимир Жемчугов займався громадською діяльністю – разом із дружиною і декількома благодійними організаціями проводив аукціони для допомоги сім’ям полонених по всій Україні.

“Потім узявся за національно-патріотичне виховання молоді, відвідував школи, інститути, військові виші. І розповідав їм про Донбас, що там відбувається й відбувалося в 2014 році, чому там все так склалося, що на сьогодні там зовсім не громадянська війна, а російська окупація. У травні я поділився тим, чим займаюся, і мене запросили до Міністерства інформполітики, запропонували там роботу”, – розповідає Володимир Жемчугов.

“Я зробив серйозний вояж (після звільнення з полону та курсу лікування, – авт.), був уСтрасбурзі, Берліні, в канцелярії Ангели Меркель, в Міністерстві закордонних справ, Бундестазі, зустрічався з конгресменами США, з політиками Італії, Франції, Чехії. Усіх їх цікавила людина з окупованої території, колишній шахтар. Найчастіше мене запитували, що таке Донбас, як усе було в 2014 році, як відбувалися референдуми”, – говорить радник міністра.

За його словами, нині ще не всі іноземні партнери розуміють, що Росія несе реальну загрозу для всього світу.

UATV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ