Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патрульні катери «ISLAND» пройшли ходові випробування в Одесі

9 листопада у місті Одеса патрульні катери Військово-Морських Сил ЗС України «ISLAND» Р190 "Слов'янськ" та Р191 "Старобільськ" успішно пройшли перші ходові випробування після тривалого транспортування на борту вантажного судна «Ocean Freedom».
ISLAND

Командувач ВМС ЗС України адмірал Ігор Воронченко та перший заступник командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа особисто перевірили хід проведення випробувань. Про це Гал-інфо повідомили в прес-центрі Командування Військово-Морських Сил Збройних Сих України.

- Всі заходи, щодо підготовки і прийому катерів, підготовки екіпажів та підготовки до виходу в море виконано в повному обсязі. На прикладі підготовки екіпажів катерів типу «Island» ми будемо готувати весь корабельний склад, щоб максимально наблизитися до стандартів НАТО і приймати участь у всіх спільних з Альянсом завданнях, - відмітив керівник національного флоту адмірал Ігор Воронченко. - Наступним етапом стане озброєння катерів – процес який ми зможемо втілити в життя в найближчій перспективі – додав командувач.

По завершенню ряду випробувань, патрульні катери Р190 "Слов'янськ" та Р191 "Старобільськ" буде включено до складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України, де під командуванням українських екіпажів катери розпочнуть чергування із забезпечення морської безпеки у водах Чорного та Азовського морів.

Нагадуємо, що укомплектування бойовими одиницями такого класу є поетапним нарощуванням бойових спроможностей Військово-Морських Сил Збройних Сил України, таке рішення є найбільш реалістичним з точки зору балансу ефективності-вартості. Завдяки своїй швидкості, маневреності і озброєнню, такі катери здатні виконувати значний спектр завдань, які притаманні класичним надводним кораблям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ