Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пацієнти реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ відвідали спецпоказ фільму «Я і Фелікс»

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/3
Вчора у Львові відбувся спеціальний показ українського фільму «Я і Фелікс», після якого глядачі мали змогу поспілкуватись із його режисеркою Ірино Цілик. На події також були пацієнти реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ, міський голови Львова разом з дружиною, письменниця та літературознавиця Оксана Забужко, – повідомляє ЛМР.

Повнометражний ігровий фільм «Я і Фелікс» розповідає історію про дорослішання хлопця Тимофія у 90-х. У центрі сюжету – його стосунки із сім’єю, друзями, першим коханням, і з колишнім контррозвідником Феліксом, який служив під час війни в Афганістані.

Стрічка знята за мотивами книжки «Хто ти такий?» українського письменника та військовослужбовця Артема Чеха.

«Це дуже особливий для мене момент – зустріч фільму з українськими глядачами, для яких він найперше і створювався. Цю стрічку сміливо можна назвати глядацькою, хоча водночас це авторське кіно. Цей фільм не є похмурою депресивною драмою. У ньому багато легкості, гумору, кольорів, знайомої вам музики», – розповідає режисерка Ірина Цілик.

Для трьох головних героїв ця стрічка стала дебютом в українському кіно: Тимофія зіграли Андрій Чередник (син режисерки та автора книги «Хто ти такий?») та Владислав Балюк. Роль Фелікса, колишнього контррозвідника — український письменник і поет Юрій Іздрик. У фільмі також зіграли зокрема Володимир Гладкий («Дільничий з ДВРЗ»), Андрій Ісаєнко («Щедрик», «Кіборги», «Захар Беркут»), Анастасія Карпенко («Як там Катя?», «Лікар Ковальчук») та інші.

Стрічку виробництва кінопродакшену ForeFilms, продюсерів Володимира та Анни Яценків, можна подивитись в кінотеатрах з 11 квітня. Дистриб’ютором фільму «Я і Фелікс» в Україні стала компанія «Кіноманія».

Офіційний трейлер стрічки «Я і Фелікс».

Важливо, прокат фільму «Я і Фелікс» продовжили ще на тиждень, до 24 квітня. У Львові його можна побачити у таких кінотеатрах: «Планета кіно» (ТРЦ Forum Lviv, ТРЦ King Cross) «Планета кіно R`ELUX» (Leoland) та «Мультиплекс» (ТРЦ «Спартак», ТРЦ Victoria Gardens).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ