Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Павло Розенко: На сьогодні склалися прекрасні умови для економії монетизованих субсидій

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко наголошує, що на сьогодні склалися сприятливі умови для реальної економії монетизованих субсидій. Про це він сказав у ході селекторної наради, - інформує прес-служба Віце-прем’єр-міністра України.

ʺЗ початку березня практично на всій території України встановилася плюсова температура, тому люди мають реальну можливість економити на опаленні в комфортному для себе режимі. Монетизація субсидій – це реальний механізм заощадити кошти і отримати додатковий ресурс, який, після сплати необхідних платежів, може бути використаний на власні потреби домогосподарств. А якщо зараз сім’я вкладе заощаджені кошти в енергозбереження, то суми економії в наступному році можуть бути значно більшимиʺ, - зазначив Павло Розенко, зауваживши, що у березні, квітні і травні  поточного року люди отримають свої субсидії в повному розмірі.

За словами Віце-прем’єр-міністра, субсидії готівкою отримають приблизно 3,5 млн домогосподарств. Середній розмір субсидії складатиме 1676 гривень. Аналогічні суми люди отримають у квітні та травні 2019 року. ʺЦе означає, що людина отримає на руки реальний ресурс і після сплати всіх житлово-комунальних послуг у неї залишаться реальні суми економіїʺ, - сказав він.

Павло Розенко зауважив, що 2,3 млн домогосподарств отримають свої виплати через Пенсійний Фонд України, і приблизно 1,2 млн  – через ʺОщадбанкʺ.  ʺЧерез Пенсійний фонд виплата монетизованих субсидій розпочалася з 4 березня, через систему ʺОщадбанкуʺ -  з 12 березняʺ, - сказав він, нагадавши, що  отримати субсидію готівкою можна в будь-якому відділенні ʺОщадбанкуʺ.

Віце-прем’єр-міністр також додав, що загальна сума нарахованих готівкою субсидій становить майже 5,7 млрд грн. ʺЦе не додаткові видатки, це поточні виплати, які передбачені в Державному бюджеті Україніʺ, - підкреслив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ