Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Печерський суд Києва відпустив О.Лавриновича під заставу на суму 1,2 млн грн

Печерський районний суд Києва застосував до екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича запобіжний захід у вигляді застави на суму 1 млн 218 тис. грн. Таке рішення оголосив слідчий суддя Олег Білоцерківець.

"У задоволенні клопотання слідчого ГПУ ... про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно О.Лавриновича ... відмовити. Застосувати до підозрюваного ... запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1 млн 218 тис. грн", - зачитав рішення слідчий суддя.

На думку О.Білоцерківця, внесення застави в такому розмірі, а також покладання обов'язків, гарантуватиме належний рівень доброчесної поведінки підозрюваного.

Під час розгляду клопотання, О.Лавринович заявив, що підозра, яку йому оголосила прокуратура, грунтується на вигадках і припущеннях. А клопотання про обрання запобіжного заходу є необгрунтованим.

Крім того, захист екс-міністра надав суду довідку, яка свідчить про те, що О.Лавринович перебуває на лікуванні і повинен ходити на процедури.

Водночас представники прокуратури, обгрунтовуючи клопотання про арешт, наголошували, що О.Лавринович може впливати на свідків, в тому числі на свого колишнього заступника Сєдова, переховуватися від слідства і взагалі виїхати за межі України.

Як повідомляв УНН, у середині липня співробітники Генпрокуратури вручили повідомлення про підозру екс-міністру юстиції України Олександру Лавриновичу.

Екс-чиновника підозрюють у розтраті шляхом зловживання службовим становищем державних коштів у сумі понад 8,5 млн грн, незаконно та безпідставно витрачених на залучення іноземної фірми з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства правоохоронними органами та судом під час здійснення розслідування та судового розгляду в суді справи Ю.Тимошенко.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ