Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Пенсійний фонд України запускає онлайн сервіс "е-пенсія"

Пенсійний фонд України презентував сервіс обслуговування громадян "е-пенсія". Тепер документи на призначення пенсії можна подати онлайн.

Пенсійний фонд України (ПФУ) презентував сервіс призначення пенсії в "один дотик". Це є першим етапом впровадження системи "е-пенсія", передає DW.

Новий сервіс дозволяє подати усі необхідні для призначення пенсії документи в електронному вигляді через вебпортал електронних послуг фонду. Після ухвалення фондом рішення про призначення пенсії достатньо лише прийти до сервісного центру для отримання пенсійного посвідчення.

Як зазначив голова правління ПФУ Євгеній Капінус, головним завданням впровадження "е-пенсії" є зменшення витрат часу на оформлення пенсій. "Раніше людині, аби призначити пенсію, потрібно було приходити до фонду кілька разів. Послуга в "один дотик" - це лише одне відвідування установи для того, аби забрати пенсійне посвідчення", - пояснив Капінус.

Наступним етап впровадження системи "е-пенсія" стане створення мобільного додатку, за допомогою якого громадяни матимуть доступ до послуг фонду зі смартфонів і планшетів. 

Нагадаємо, Володимир Зеленський підписав закон про "зелений" тариф для домашніх електростанцій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ