Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Перед консульством Росії у Познані провели акцію проти російської агресії

У вівторок ввечері, 27 листопада, приблизно 80 осіб взяло участь у демонстрації «Стоп агресії в Україні!» перед Генеральним консульством Росії у Познані, передає Польське Радіо.

«Відбувається велика політика, яку, можливо, як пересічні люди, звичайні жителі, ми не зовсім розуміємо, але ми можемо показати нашу підтримку. Це такий людський жест, але жест, що має велике значення», - підкреслили учасники демонстрації.

Присутні на акції вигукували: «Вільна Україна» і «Солідарність – це наша зброя». Люди тримали плакати українською та польською мовами, зокрема: «За нашу і вашу свободу» і «Солідарність з Україною».

Пауліна, одна з учасниць демонстрації, сказала: «Поляки мусять зрозуміти, що за нашим кордоном, дуже неподалік - триває війна».

«Цьогьоріч ми святкуємо 100-річчя відновлення нашої незалежності. Як ми можемо спокійно дивитися, якщо хтось у наших сусідів цю незалежність, суверенітет відбирає? Це такі самі люди, як і ми. Але ми думаємо про те, що придбати собі у якійсь крамниці, а вони – чи завтра зустрінуться зі своєю родиною, чи з ними нічого не станеться. Ми дивимося серіали по телевізору, а вони дивляться, як на їхні будинки готуються напасти агресори. Те, що відбувається в Україні, це не фільм, а страшна реальність. Ми мусимо бути разом. Мусимо показати, що ми їх підтримуємо, аби вони не були самі в цій боротьбі», - підкреслила вона.

У демонстрації взяли участь також українці, котрі живуть у Познані. Вони подякували присутнім за підтримку від поляків у щоденному житті, на роботі, від сусідів.

Нагадаємо, у понеділок, 26 листопада, перед Посольством Російської Федерації у Варшаві відбулася демонстрація під гаслом «Зупинити війну». На ній зібралося понад 100 людей. В акції взяли участь поляки, українці, білоруси, а також росіяни.

Подібний протест організували також перед консульством Російської Федерації у Кракові. Натомість у Любині перед Генеральним консульством України провели акцію солідарності з Україною.

Польське Радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ