Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Перекинув чашку з гарячим чаєм: львівські медики врятували 10-місячне немовля

Фото: лікарня святого Миколая
Фото: лікарня святого Миколая
Фото: лікарня святого Миколая
Фото: лікарня святого Миколая
1/2
10-місячний Ігорчик отримав термічну травму в побуті – малюк схопив чашку зі щойно завареним чаєм та перекинув її на себе. Кип’яток уразив верхню частину тіла немовляти: обпік ручки та грудну клітину. Про це інформує ЛМР.

Попри шок, батьки Ігорчика не розгубилися і зробили все правильно: охолодили уражену ділянку водою впродовж десяти хвилин, що допомогло уникнути поглиблення опіку. Потім повезли синочка до місцевої лікарні, де дитину знеболили. А вже потім вирушили до дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова, бо саме тут є найбільше в західних областях України опікове відділення.

Загальна площа опіку в Ігорчика становила 3% поверхні тіла. Якщо для дорослого така термічна травма не має істотної загрози, то для малят становить серйозну небезпеку.

Лікарі-комбустіологи провели Ігорчику перев’язку під знечуленням і, таким чином, позбавили дитину додаткових страждань. Ділянки опіку вони зафіксували сучасним перев’язувальним матеріалом – пластирями mepilex, які лікарня святого Миколая отримала від благодійників. Ця губчаста пов’язка підлаштовується під анатомічну форму та має чудовий антибактеріальний ефект, запобігає розмноженню патогенних мікроорганізмів та сприяє загоєнню рани.

Вже за тиждень після отримання Ігорчиком опіку, спеціалісти відзначили, що небезпека для малюка повністю минула, рана не поглибилася і поволі загоюється. Проте за ураженою ділянкою ще потрібно буде спостерігати, адже можуть утворитися післяопікові рубці.

«На жаль, історія Ігорка – дуже поширена. Найчастіше опіки – це побутова травма, яку, переважно, отримують саме такі найменші дітки. І, як би батьки не намагалися створити довкола свого малюка безпечний простір, від подібних ситуацій ніхто не застрахований. Чашка з чаєм, тарілка зі стравою та гаряча вода з крана – найпоширеніші причини дитячих травм по всьому світові. А найважчих пацієнтів українські спеціалісти роками змушені були відправляти на лікування за кордон.

Аби створити всі належні умови для лікування дітей з опіками в Україні, ми разом із компанією «Київстар» та благодійною платформою добро.ua, продовжуємо оснащувати наші відділення необхідним обладнанням. Наразі разом збираємо на портативний УЗД-апарат для відділення реанімації нашої лікарні. З допомогою цього обладнання наші спеціалісти зможуть обстежувати найважчих маленьких пацієнтів прямо у палаті інтенсивної терапії. Зробити свій посильний внесок може кожен охочий», – наголошують в лікарні святого Миколая.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ