Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Переселенець з Херсонщини евакуювався на Львівщину і вирощує тут кавуни

Напередодні його фермерське господарство відвідали працівники департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Степан Горбяк родом з Херсонщини, де керував сімейним фермерським господарством «Софія 95». Він спеціалізувався на вирощуванні кавунів, зернових та технічних культур на площі 400 га. Через повномасштабний наступ росії на Україну, чоловік вимушений був рятуватись.

Степан евакуювався на Львівщину, а згодом заснував нове господарство у селі Гараєць, що у Добросинсько-Магерівській громаді. Напередодні його фермерське господарство відвідали працівники департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА.

Зараз Степан Горбяк вирощує кавуни сорту «Талісман» на площі 4 га. У цьому році фермер очікує врожай до 40 центнерів з гектара, який вже почав реалізовувати на місцевих ринках і торгових точках вздовж траси.

«Ініціативи таких фермерів, як Степан Горбяк, демонструють, що навіть у складних умовах, завдяки працьовитості та наполегливості, можна досягти високих результатів. Це яскравий приклад того, як досвід, набутий на півдні України, може бути успішно перенесений на нову територію», - зазначила, т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Людмила Гончаренко.

Степан Горбяк поділився планами на майбутнє, зазначивши, що наступного року планує збільшити площу під кавунами до 12 га та виділити ще 5 га під вирощування помідорів та перцю. Частину свого першого врожаю він передав військовослужбовцям до військового шпиталю у Львові.

Людмила Гончаренко ознайомила фермера з можливостями державних програм підтримки, такими як «Власна справа» та бюджетна субсидія на 1 га сільськогосподарських угідь. Він та інші фермери можуть скористатися цими програмами для розвитку свого господарства та збільшення виробництва.

«Хочу звернутися до представників громади із пропозицією розглянути можливість розробити програму підтримки та розвитку сільського господарства на місцевому рівні, яка б допомогла фермерам ефективно використовувати наявні ресурси та розвивати агропромисловий потенціал регіону», - наголосила Людмила Гончаренко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ