Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Переселенці погрожують голодуванням під будівлями посольств США та ЄС

Переселенці, які проживають в гуртожитку Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників юстиції в Києві, мають намір 16 жовтня розпочати голодування під будівлями посольств США та ЄС, - Газета.ua.

За словами голови Луганської правозахисної групи Наталії Целовальниченко, сім'ї проживають там уже три роки, а адміністрація гуртожитку намагається виселити людей. 

"Ми зверталися неодноразово до української влади з вимогою про створення чітких механізмів і правил для компактного поселення переселенців. Важливо розуміти, яким чином повинна проходити взаємодія між адміністрацією місць компактного поселення, переселенцями і державою", - каже Целовальниченко.

В Кабміні пообіцяли створити групу, яка б вирішила проблеми переселенців.

"Після того, як ми використовували весь ресурс звернень, після того, як нам пообіцяли і не створили робочу групу в Кабміні, ми зробили висновок, що влада зараз, користуючись ситуацією, отримує гроші від міжнародних донорів. Зокрема, США і ЄС. При цьому, куди ці гроші йдуть - не зрозуміло. Люди залишилися напризволяще", - сказала Целовальниченко.

Більшість голодуючих мають важкі хронічні хвороби. Тому ця акція може стати критичною для їхніх життів.

Газета.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ