Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Перевізники Львова хочуть, щоб пенсіонери платити 50% від вартості проїзду

Сьогодні, 5 жовтня, під час засідання сесії Львівської міської ради голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка запропонував змінити правила проїзду для пенсіонерів у Львові, передає кореспондент Гал-інфо з сесійно зали.
Під час свого виступу Велійка зазначив, що виконавчий комітет Львівської міськради мав би прийняв рішення про те, аби пільговики платили 50% від вартості за проїзд.

Потрібно встановити пільговий проїзд пенсіонерів на рівні 50% від вартості проїзду», - сказав Велійка. Також, за його словами, знову перевізники піднімають питання перегляду тарифів на проїзд у громадському транспорті Львова.

Процедуру перегляду тарифів хочуть розпочати вже з 1 листопада. Депутат Ігор Дякович сказав, що рішення щодо 50% оплати пенсіонерами буде не законним і його оскаржать у суді.

Якщо ця пропозиція буде ухвалена, то пенсіонери у Львові за проїзд у маршрутках будуть платити 2 грн. 

Додамо, що держава, на рівні якої ухвалено закони про пільговиків, переклала компенсацію вартості їх перевезення на місцеві бюджети. У бюджеті Львова на це передбачено 20 млн грн - це приблизно 10-15% від потреби.    

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ