Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Першими на баланс міста братимуть відомчі будинки, де створюватимуться товариства співласників

«Гуртожитки на вул. Вагоновій, 7 і 20 вилучили зі статутного фонду ВАТ „Львівський мотозавод” і найближчим часом передадуть на баланс міста. Взагалі цього року ми плануємо взяти на баланс міста не менше 40-50 гуртожитків”, – розповів начальник управління житлового господарства Іван Квик.
 На сьогодні гуртожитки відремонтовані і їх можна передавати на баланс міста. За кошти підприємства відремонтовано систему опалення, ліфти, дахи та інше.
„Ми беремо відомчі будинки пріоритетно. Зокрема ці гуртожитки одні із перших цього року перейдуть на баланс міста, оскільки, по-перше, вони одні з перших заявили про бажання перейти до міської господарки у травні 2006 року, а по-друге, через бажання створити товариство співвласників. Мушу наголосити, що місто найперше братиме ті відомчі будинки, мешканці яких хочуть створити товариства співвласників”, – зазначив Іван Квик.
Голова правління ВАТ "Львівського мотозаводу" Ярослав Романів стверджує, що утримання на балансі гуртожитків є досить накладно для підприємства, тому з радістю пішов назустріч мешканцям. Загалом у статутному фонді підприємства було чотири гуртожитки – минулого року на баланс міста були передані гуртожитки на вул. Городоцькій, 188, 190, а цього року передають вул. Вагоновій, 7 і 20. Ремонт останніх обійшовся підприємству в 200 тис. грн. Близько 80% квартир в цих гуртожитках вже приватизовано. Також, за словами голови правління, на сьогодні в гуртожитку мешкає лише близько двадцяти осіб, які зараз працюють на підприємстві.
Нагадаємо, протягом 2006 року місту передали на баланс 47 відомчих гуртожитків, а загалом їх у місті є близько 200. Наступним на баланс міста візьмуть гуртожиток на вул. Тичини, 17 і Сихівській, 10-а.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ