Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Перший локомотив General Electric прибув до України

Напередодні ввечері до України прибув перший з 30 вантажних тепловозів General Electric (GE) для "Укрзалізниці", постачання яких очікується найближчим часом. Про це повідомив в.о. голови правління компанії Євген Кравцов на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"...Зустрічаємо "Тризуб" в Україні. Перший локомотив General Electric прибув у порт "Чорноморськ". Завтра (11 вересня - ред.) зранку будемо перевантажувати тепловоз на рейки", - повідомив Кравцов.

З його слів, після розвантаження локомотива TE33AC General Electric краном на рейки буде його підготовка до руху, митні процедури.

"14-го вересня наш "Тризуб" попрямує "холодною тягою" на Крюківський завод для остаточного укомплектування", – додав Кравцов у Twitter.

У подальших планах "Укрзалізниці" – прийняти локомотив у експлуатацію та задіяти його для перевезення вантажів. Це перший новий локомотив для парку "Укрзалізниці" за останні 10 років.

Договір на постачання 30 тепловозів виробництва GE був підписаний у лютому цього року. Подальша співпраця "Укрзалізниці" з GE також передбачає модернізацію 75 локомотивів (150 секцій), постачання 225 нових локомотивів GE серії Evolution до 2027 року, модернізацію наявного рухомого складу та довгострокове технічне обслуговування з метою оновлення та модернізації локомотивів. Паралельно з виготовленням нових локомотивів триває процес навчання машиністів керування нової технікою.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ