Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Петро Колодій висловив співчуття з приводу смерті Михайла Гориня

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій висловлює співчуття рідним і близьким відомого громадського діяча, дисидента, правозахисника, політв’язня Михайла Гориня з приводу його смерті. Повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

«Від імені депутатського корпусу Львівської обласної ради та особисто від себе висловлюю щирий жаль через цю велику втрату, - йдеться у співчутті. – Україна втратила великого патріота, котрий усе своє життя віддав боротьбі за незалежність нашої держави та її процвітання.

На долю Михайла Гориня випав тернистий шлях: з юних літ він зазнав переслідувань через політичну діяльність батька, згодом приєднався до дисидентського руху, разом з іншими «шістдесятниками» намагався протистояти злочинам радянської системи, за що отримав роки заслань та ув’язнення. Коли ж збулася мрія його покоління – Україна стала незалежною - він продовжив активно займатися громадською і політичною діяльністю.

Михайло Горинь був світлом для інших, авторитетом, з якого брали приклад, до якого прагнули дорівнятися.

Щиро сумую з приводу цієї великої втрати. Співчуваю рідним, близьким Михайла Миколайовича та усім, хто його знав та мав можливість з ним спілкуватися чи працювати.

Вічна пам’ять покійному».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ