Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час карантину вперше пройде Міжнародний онлайн мітинг за права тварин

В четвер, 2 квітня активісти з різних країн світу долучаться до Міжнародного онлайн мітингу за права тварин. За ініціативою гуманістичного руху UAnimals акція приверне увагу до проблем експлуатації та знущань.

“Наша планета опинилась на карантині, але знущання та експлуатація тварин продовжуються. Ми переконані, що глобальні виклики мають стати уроком і змінити поведінку суспільства. Люди мають нарешті усвідомити, що тварини - не ресурс, не раби і не інструмент для розваг.” - заявляє засновник UAnimals Олександр Тодорчук - “Під час карантину ми не можемо зібрати тисячі людей на центральних площах своїх міст і країн. Тому оголошуємо про проведення Міжнародного онлайн-мітингу за права тварин.”

На даний момент акцію вже підтримав ряд міжнародних організацій: від Fur Free Alliane та Hidden- in- Sight до “Відкритих кліток”, “Кожна тварина” та “ВІТА”, підтримують подію і активісти PETA.

Філософ, автор книги “Визволення тварин” і легенда зоозахисного руху Пітер Сінгер записав відео у підтримку акції. “На мій погляд, Міжнародний онлайн мітинг за права тварин - чудовий привід поговорити про ставлення до тварин і відмовитися від видової дискримінації. Ця акція має проходити онлайн, через пандемію, причиною якої вирогідно стала саме така експлуатація” - каже Сінгер - “Безпосередньо нинішній коронавірус, Covid-19 зародився на так званих “вологих” ринках Вуханю в Китаю. Вологі ринки – це місця, де живих тварин вбивають прямо перед покупцями. І саме це сприяє поширенням вірусів і передачі вірусу від тварини до людини.”
Організатори кажуть, що долучитися до акції 2 квітня дуже просто:


1. Прямо вдома робіть фотографію, чи відео зі своїм гаслом;
2. Викладайте відео/фото/текст у соціальних мережах Facebook, Instagram, Twitter та ін.
3. Відмічайте геолокацію центральної площі свого міста та ставте хештег #animalrightsonline
4. Запрошуйте до участі друзів та локальні організації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ