Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час святкування 750-річчя Львова допомагатимуть 500 волонтерів

250 молодих людей зі Львова зголосилися стати волонтерами на святкуванні 750-річчя міста – повідомили в прес-службі Львівської міської ради. Два тижні тому організатори свята звернулися до львів’ян із закликом допомогти в організації святкування і стати волонтером. З подібним закликом до молоді звернувся і міський голова Львова Андрій Садовий.

Як розповів керівник Служби волонтерів Юрій Наконечний, анкети заповнили та надіслали уже чимало людей. При чому своє бажання допомогти місту в організації свята виявляють навіть мешканці Східної України та громадяни Польщі.
З-поміж великої кількості охочих буде відібрано 500 найкращих кандидатів у волонтери, які й допомагатимуть місту під час святкування. Як розповів Юрій Наконечний, при відборі волонтерів перевагу звичайно надаватимуть львів’янам. Адже під час святкування волонтерам доведеться допомагати приїжджим гостям зорієнтуватися у місті. Для цього потрібно знати маршрути громадського транспорту і розташування вулиць. Але бути львів’янином для того, щоб стати волонтером, – недостатньо. Для цього потрібно ще й  володіти польською, англійською або німецькою мовою. Адже на свято у місто приїдуть чимало гостей з-за кордону, яким буде необхідно надати усю інформацію, яка їх зацікавить.
Волонтери під час святкування 750-річчя міста Львова виконуватимуть багато різноманітної роботи - це і зустріч та поселення гостей, супровід VIP-гостей, участь у транспортній сітці святкування, забезпечення інформацією львів'ян та гостей, допомога у проекті «Нічліг», харчування волонтерів, кур'єрська велосипедна служба та інше.
Нагадаймо, анкети волонтера можна подавати до 12 вересня. А між 12 і 15 вереснем відбудеться зустріч відібраних волонтерів  з міським головою Львова Андрієм Садовим у стінах Львівської міської ради.
Служба волонтерів запрошує молодих людей -  учнів 10-11 класів шкіл та студентів, нижня межа віку волонтерів - 16 років, верхньої вікової межі не існує. Анкета волонтера знаходиться на сайті www.750.lviv.ua і розроблена для того, щоб у процесі підготовки та проведення святкувань 750-річчя міста Львова зробити простішим процес зголошення та цілу низку технічних речей.
Нагадаємо, святкування 750-річчя Львова відбудеться 29 вересня – 1 жовтня 2006 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ