Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Під Мар'їнкою чеченці атакують начиненими вибухівкою бронемашинами — розвідка

Чеченські підрозділи під Мар'їнкою використовують тактику, яку застосовували під час чеченських воєн 90-х років — створення транспортних саморобних вибухових пристроїв.
Фото - ГУР

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

У відомстві зазначили, що у червні 2023 року було кілька повідомлень про використання російськими військами застарілих броньованих автомобілів, наповнених декількома тоннами вибухівки, як транспортних саморобних вибухових пристроїв (VBIED). Екіпаж, швидше за все, вистрибує з машини після того, як задасть їй напрям.

"Більшість російських випадків VBIED було зареєстровано в районі Мар’їнки поблизу Донецька, і це почалося через кілька днів після того, як чеченські підрозділи підсилили територію: існує реалістична можливість того, що чеченські сили застосували цю тактику", — йдеться у повідомленні.

У британській розвідці зазначили, що існує спадок чеченських бойовиків, які мають навички використання саморобних вибухових пристроїв, починаючи з чеченських війн 1990-х років. Також повідомлялося, що чеченці, які воюють за Україну, виготовляли подібні VBIED у січні 2023 року.

"Більшість російських VBIED майже напевно здетонували, перш ніж вони досягли своєї цілі завдяки поєднанню протитанкових мін і прямого вогню, що ставить під сумнів життєздатність засобів. Однак ці пристрої спричиняють надзвичайно сильні вибухи, які можуть мати психологічний вплив на сили, що обороняються", — йдеться у звіті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ