Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Під Парижем злодії вкрали коштовностей на $5 млн

Чоловіки в масках затримали під Парижем Bentley і пограбували двох жінок з Катару і їхнього водія, забравши в них цінних предметів на суму €5 млн (£4,5 млн; $5,6 млн), повідомили BBC джерела у французькій поліції.

Інцидент стався в понеділок увечері, коли дві сестри в своєму автомобілі Bentley виїхали з летовища Ле Бурже до Парижа. Зловмисники змусили їхній автомобіль зупинитися на автомагістралі і приснули їм в обличчя сльозоточивим газом.

"Забрали геть усе, що було в автомобілі: коштовності, одяг, багаж", - процитувало агентство AFP джерело в поліції.

Два роки тому в тому ж місці був пограбований саудівський принц.

Ле Бурже рекламує себе як "провідний бізнес-аеропорт Європи".

Джерело в поліції, на яке посилається в своєму повідомленні про інцидент цифровий телеканал BFMTV, заявило, що жінок змусили зупинити автомобіль біля станції обслуговування.

Ця ділянка автомагістралі популярна серед злочинців, які грабують розкішні автомобілі і багатих іноземців, які застрягли в дорожніх заторах:

У квітні минулого року в колекціонерки мистецтва з Азії вкрали коштовностей на понад €4 млн, коли грабіжники вибили вікно її таксі і влізли в салон

У серпні 2014 року озброєні грабіжники напали на кортеж саудівського принца, що прямував до аеропорту Ле Бурже, і вкрали €250 000 готівкою

Минулого місяця в центрі Парижа нападники пограбували американську телезірку Кім Кардаш'ян, у якої вкрали коштовностей на €6 млн.

Цього місяця французький уряд пообіцяв додаткове фінансування для туристичної індустрії, зокрема надати кошти для встановлення додаткових камер спостереження у місцях, де трапляється найбільше крадіжок.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ