Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Підгорецький замок вперше після 1939 року відкрили для туристів

Підгорецький замок поволі повертається із забуття і вперше після 1939 року гостинно відчиняє двері палацу для відвідувачів. Про це повідомила Львівська національна галерея мистецтв ім. Бориса Возницького у Facebook.

Відтепер можна потрапити в Китайський кабінет, пройтись Золотою, Кармазиновою та Обідньою (з ХІХ ст. знаною як Лицарська) залами і побачити картини, які прикрашали раніше стіни палацу.

В експозиції представлені копії полотен роботи Шимона Чеховича, Гіацинта Олесінського, Якоба Йорданса, Шарля Ле Бруна, Яна Де Баана, Пьєтро Бьянчі, Олександра Григлевського, Джованні Баттісто Клементі, Йозефа Грассі та інших італійських, австрійських, польських, французьких, нідерландських художників, якими славилася колекція.

Стан будівлі наразі не дає можливості розмістити там оригінали, яких у збірці Львівської національної галереї мистецтв є чимало, однак це тільки початок ревіталізації замку.

На жаль, історія суворо обійшлась з цією перлиною епохи ренесансу: колекція розпорошена по музеях і континентах, частина її фатально знищена, будівля нещадно зруйнована.

В палаці збереглись лиш монументальні портали і камін з чорного мармуру. А в архівах віднайшли старі світлини, на яких можна побачити велич і красу замку, які теж представлені на виставці Історія забуття. Виставка копій із колекції Підгорецького замку

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ