Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

Піднятись на гору Хом’як та долучитись до збору на ЗСУ

Львів’ян запрошують долучитись до збору коштів на ЗСУ та піднятись на гору Хом’як.
Роман Хім'як

Управління молоді та спорту Львівської ОВА організовує благодійний пікап-похід на гору Хом’як (1542 м), який відбудеться 29 червня. Для участі у мандрівці необхідно задонатити 1000 грн на збір коштів на авто для роти, в якій служить Олександр Олійник – великий прихильник гірських походів, людина, яка знає про гори все, а сьогодні – військовий 1 роти 3 батальйону 3 окремої танкової бригади.

Впродовж останніх двох тижнів два з чотирьох авто роти Олександра вийшли з ладу під час екстрених переїздів. "Обидва авто вже не вперше ремонтували, але, вочевидь, прослужать вони вже недовго. Ще одне авто на ремонті, і на цілу роту залишилась одна Toyota Hilux. Вона в робочому стані, але потребує постійного обслуговування. Оскільки рота розкидана по Харківській області, одне авто не може забезпечити логістику для всіх. Тому є нагальна потреба в ще одному авто", - зазначають в управлінні. 

У коментарі для Гал-інфо керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як розповів, чому обрали для сходження саме цю гору, а також про те, хто може долучитися до гірської мандрівки.

“Гору Хом’як обирали, по-перше, з логістичних міркувань, бо на неї доволі легкий підйом. Частина маршруту йде серпантином, немає значного градієнту. По-друге, це все ж таки масив Горгани, і поруч є гора Синяк, полонина Перці. Навіть якщо туди не ходити, то на них є дуже класний вид”, - розповів Роман Хім’як.

Керівник також зазначив, що управління забезпечує можливістю переночувати тих учасників підйому, хто захоче піднятися на день швидше або навпаки залишитися ночувати в наметах. 

“Ми власне підемо з цієї групою, яка буде ночувати. Зараз розглядаємо ще додаткову опцію для військових. Там буде також група військових, ветеранів. Радимося з рятувальниками і з нашими партнерами з реабілітаційних центрів, чи буде можливість це все забезпечити”, - додав Роман Хім’як. 

Мандрівку організовують спільно з гірськими рятувальними законами та партнерами, які забезпечуватимуть харчування учасників, логістику та інші видатки. 

Долучитись до мандрівки можуть дорослі, а також діти, віком від 5 років. Максимально взяти участь у сходженні на гору зможуть орієнтовно 100 осіб. Підйом на вершину і збір коштів координуватиме дружина військовослужбовця Ірина Олійник – заступниця директора Львівського обласного центру «Спорт для всіх» та досвідчена мандрiвниця. 

Щоб підтримати збір та взяти участь у поході, необхідно:

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ