Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підопічні Дрогобицького терцентру відвідали Галерею сакрального мистецтва

Для підопічних Дрогобицького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) організували екскурсії виставковими залами Галереї сакрального мистецтва. Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

На початку заходу молодша наукова працівниця музею «Дрогобиччина» Оксана Стап’як наголосила, що давні образи в народному й професійному стилях, які представлені в експозиціях галереї, мають високу мистецьку й національну цінність, наповнюють цілющою силою і Божою благодаттю, адже багато з них освячені й намолені.

Під час оглядин старовинних зразків українського ікономалярства наші підопічні цікавилися їхньою символікою та колористикою, запитували про життєвий шлях їхніх авторів, заглиблювалися в історичні епохи, у яких вони творили. З новітнім часом воєнних перипетій тісно переплівся сюжет однієї з хоругов, мальованих на сірих домотканих полотнах, з назвою «Воююча Церква». Відвідувачі зуміли прогледіти в її символах промовистий натяк на перемогу добра над злом, хоч би яким грізним воно виявилося.

Літні громадяни уважно приглядалися до храмових ікон, а також образів євангелістів і святих, ознайомлювалися зі стародруками, рукописами й церковною атрибутикою давнини.

Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ