Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Підозрюваних у замаху на власника Львівського холодокомбінату затримали, - журналіст

Затримали підозрюваних у замаху на львівського бізнесмена, власника Львівського холодокомбінату (морозиво «Лімо») Богдана Копитка. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив журналіст, головний редактор львівської газети «Ратуша» Микола Савельєв.
фото: Facebook Микола Савельєв

«За попередньою інформацією, затримано четверо. Чоловіки зі Львова, Чернівців, Києва і Тернополя (інші джерела кажуть - з Житомира). Їх познайомила і об’єднала війна. Як мінімум двоє - колишні бійці добробутів», - пише він.

За словами Савельєва, замах на Копитка розкрито. Основна версія про причини замаху  - бізнесові справи.

Сьогодні, 27 вересня, ГУ Нацполіції Львівщини анонсувало прес-конференцію т. в. о. керівника поліції Дмитра Загарії та прокурора області Юрія Квятківського.  Однак, незадовго до події прес-конференцію з невідомих причин скасували.

Нагадаємо, 29 серпня, близько 10.30 на оперативну лінію 102 до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що у селі Старе Село, що у Пустомитівському районі на Львівщині, вибухнув автомобіль.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, експерти-вибухотехніки та працівники інших служб. Встановлено, що під час вибуху позашляховика Мерседес, що належав одному з підприємств Львова, загинули троє чоловіків. Ще один пасажир автомобіля отримав травми та був госпіталізований. За попередніми даними, спрацював вибуховий пристрій.

Після вибуху автомобіль був обстріляний з автоматичної зброї.

Згодом з’ясувалось, що троє чоловіків, що загинули внаслідок вибуху автомобіля,  були охоронцями Богдана Копитка, фактичного власника ПАТ “Львівський холодокомбінат”. Водночас один із загиблих був водієм.

За інформацією SMIDA, 54,56% акцій ПАТ “Львівський холодокомбінат” належить Богдану Копитку. Ще 29,04% належать ТОВ “Торговий дім Глобус”, чиїм власником також є Богдан Копитко. 2009 року Богдан Копитко став головою правління ВАТ «Львівський холодокомбінат».

За словами директора департаменту комунікацій МВС України Артема Шевченка, голова спостережної ради "Львівського холодокомбінату" Богдан Копитко є "особою доволі відомою у вузьких кримінальних колах Львівщини".

ЗМІ також пов’язували Копитка зі скандальним будівництвом на вул. Варшавська-Соснова у Львові, яке львівська мерія називає незаконним.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ