Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підписання угоди з ЄС щодо фінансування Фонду енергоефективності на фінальній стадії

Україна та Євросоюз на фінальній стадії підписання Угоди про співпрацю щодо співфінансування Фонду енергоефективності. Плануємо на початку року її підписати. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Підписання Угоди відкриває доступ до ресурсу безповоротної донорської допомоги від ЄС у 50 млн євро на фінансування заходів енергоефективності, що здійснюватимуться ОСББ за правилами Фонду енергоефективності цього року, а також можливість додатково залучити ще 50 млн євро на фінансування заходів у 2019 році», - наголосив Геннадій Зубко.

Він нагадав, що наприкінці року Уряд затвердив Статут Фонду енергоефективності та механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті 2018 року. Це дозволяє почати процес запуску та роботи Фонду енергоефективності. Нагадаємо, на фінансування заходів енергоефективності, що здійснюватимуться ОСББ за правилами Фонду енергоефективності, у 2018 році у Держбюджеті передбачене фінансування у розмірі 1,6 млрд грн.

Геннадій Зубко також наголосив, що вже прийняті всі необхідні закони для запуску Фонду енергоефективності («Про Фонд енергоефективності», «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», «Про енергетичну енергоефективність будівель», «Про ЖКП», і Мінрегіон наразі працює над їх імплементаціє та розробкою НПА).

«Реперні точки для нашої подальшої співпраці з ЄС: кадровий відбір керівників та членів наглядової ради Фонду ЕЕ, створення необхідних IT- систем (реєстрів енергоаудиторів, сертифікатів енергоефективності, моніторингу результатів впроваджених енергоефективних заходів), а також публічної платформи з надання послуг енергоаудиту, що забезпечить прозорість та відкритість всіх процедур в рамках роботи Фонду», - зазначив Геннадій Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ