Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​Підсумки роботи прикордонників – у цифрах і фактах

Пресслужба 7 прикордонного Карпатського загону повідомила про результати оперативно-службової діяльності за І півріччя.

У пунктах пропуску, які діють на ділянці прикордонного загону, кордон перетнули майже 7 млн. громадян та 1 млн. 397 тисяч транспортних засобів.

У 551 громадянина прикордонники Львівського загону виявили різні документи з ознаками підробки та 258 підроблених, чужих і недійсних паспортних документа. Виконали понад 36 тис доручень уповноважених державних органів. Викрили майже три кг наркотичної речовини, 8,8 кг психотропних засобів та понад 7 кг прекурсорів. Виявили 121 предмет антикваріату, зокрема дві ікони та одну скрипку Страдіварі. У 496 випадках виявили товари приховані від прикордонно-митного контролю, на суму в понад 27 млн гривень. 

У 79 випадках прикордонники підрозділів охорони кордону припинили спроби надання неправомірної вигоди на суму понад 1,3 млн гривень.

За спробу незаконного перетину державного кордону затримали 130 осіб.

За результатами роботи головного оперативно-розшукового відділу 7 прикордонного Карпатського загону встановлено дев'ять осіб, причетних до колабораційної діяльності. Припинено 27 каналів незаконного переправлення через державний кордон осіб. Не допущено виїзд з України організаторки торгівлі людьми, якій надалі оголошено підозру. Трьом фігурантам кримінального провадження оголошено підозру за здійснення сутенерства. Виявлено два канали контрабанди наркотичних засобів. 

Загалом за матеріалами оперативників Львівського загону розпочато 120 кримінальних проваджень, оголошено 244 підозри та винесено 25 вироків суду.

"Дякую кожному військовослужбовцю, який відповідально виконує свою роботу. Прикордонники відділу прикордонної служби "Львів" типу С та бійці прикордонної комендатури "Шквал", які зараз протистоять ворогу на східному форпості країни, щодня маніфестують героїзм, стійкість та бойову професійність. Усі Ви є надійною ланкою в системі зміцнення національної безпеки і оборони України. Ви бороните кордон не лише України, але й усієї Європи", - зазначив начальник 7 прикордонного Карпатського загону полковник Олег Трофіменко.

На завершення присутні обговорили напрямки щодо нарощення зусиль, спрямованих на системну боротьбу з проявами протиправної діяльності на кордоні, оптимізації пропускних спроможностей та розглянули актуальні проблеми.

Державна прикордонна служба України ефективно захищає український кордон та є невід’ємною складовою Сил оборони України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ