Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пєсков заявив, що через втручання Заходу "СВО стала війною"

Речник президента росії Дмитро Пєсков заявив, що після втручання Заходу у так звану "спеціальну військову операцію на боці України" вона переросла у "справжню війну".

Про це Дмитро Пєсков розповів в інтерв'ю російському виданню "Аргументы и факты", пише Суспільне. 

"Ми знаходимося в стані війни. Так, це починалося як спеціальна військова операція, але як тільки там утворилася ця компанія, коли колективний Захід став учасником цього на боці України, для нас це вже стало війною. Я в цьому переконаний", — сказав Пєсков.

За його словами, кожен росіянин має це розуміти "для своєї внутрішньої мобілізації".

Пєсков зазначив, що у Росії з'явилося "чотири нових суб'єкти Федерації", і "для РФ головне — убезпечити людей у ​​цих суб'єктах та звільнити територію цих суб'єктів, яка зараз є де-факто окупованою київським режимом" і додав, що "зрадників, які починають воювати проти Росії, треба знищувати".

Пізніше на брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що його слова про перетворення спеціальної військової операції на війну де-юре не означають стану війни.

"Це спецоперація де-юре, але де-факто для нас це перетворилося на війну після того, як колективний Захід дедалі більше підвищує рівень свого залучення до конфлікту", — пояснив Пєсков.

Своє повномасштабне вторгнення в Україну влада РФ на офіційному рівні назвала "спеціальною військовою операцією". За слово "війна" у Росії переслідують людей. Багато опозиційних політиків та пересічних громадян отримали реальні строки ув'язнення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ