Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Піротехніки ДСНС знищили 2 застарілі артснаряди

1/3
10 жовтня піротехніки 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили та знищили 2 артилерійські снаряди часів ІІ Світової війни. Про це інформують у прес-службі ДСНС України у Львівській області.

75 мм артснаряд знайшли в с. Струтин Золочівського району під час ремонту дороги Львів-Тернопіль на узбіччі, на відстані 300 м від житлових будинків. 

Артилерійський снаряд калібру 122 мм виявили в м. Золочеві на вул. Шевченка, під час прогулянки в полі, на відстані 120 м від житлових будинків.

Окрім цього, 10 жовтня о 11:34 до рятувальників надійшло повідомлення, що в с. Єлиховичі Золочівського району під час збирання грибів в лісі було виявлено предмет ззовні, схожий на мінометну міну часів ІІ Світової війни.

За фактом виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення і його знищення.

Нагадуємо, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

У жодному разі не можна рухати підозрілі знахідки. У разі виявлення боєприпасу чи іншого підозрілого предмету негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ