Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

"Півтора метри поваги" - соціальний проект велосипедистів України

​На превеликий жаль,в нашій країні не завжди знайдеш спеціальних доріжок для велосипедистів. Тому українські велосипедисти започаткували проект під назвою "Півтора метри поваги".

«Це некомерційний соціальний проект, спрямований на поширення та розвинення взаємоповаги на дорозі. Поваги усіх вас до вимог ПДР та до інших учасників дорожнього руху. Але перш за все, це привернення уваги водіїв до дотримання безпечного інтервал поміж авто та велосипедистом» - говорять учасники проекту.

На сьогодні ситуація з ДТП, у яких постраждалими є велосипедисти, доволі критична. У правилах дорожнього руху не має інформації про визначення «безпечного інтервалу» і радять обирати його на власний розсуд. Тому за для безпеки велосипедистів та зручного пересування автомобілів, учасники проекту радять дотримуватись інтервалу у 1.5 метра.

Дотримуючись безпечного для велосипедиста інтервалу у 1.5 метри, ви залишаєте достатньо місця для несподіваного маневру та можете бути впевнені, що велосипедист не потрапить вам під колеса.

Учасники проекту закликають усіх проявити повагу до інших учасників дорожнього руху, особливо до велосипедистів , бо саме вони найбільш вразливі та не захищені на дорозі. Також, завжди дотримуватись правил дорожнього руху, та пам’ятати, що хвилини та сантиметри, які ви економите, не варті людського життя.

Також, на сторінці "Півтора метри поваги" ви зможете придбати рекламну продукцію, а саме, наліпки на авто, з логотипами проекту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ