Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

План перемоги розрахований на швидкі рішення наших партнерів - Зеленський

Володимир Зеленський зазначив, що він не розкриває деталей Плану перемоги, адже спершу має обговорити його із Джозефом Байденом.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що план перемоги України, який він планує представити у США, розрахований на «швидкі рішення» партнерів і спрацює, якщо вони будуть у найближчі два місяці.

Про це він розповів під час спільного брифінгу з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, передає ОПУ.

Володимир Зеленський зазначив, що він не розкриває деталей Плану перемоги, адже спершу має обговорити його із Джозефом Байденом. За словами Президента України, реалізація деяких пунктів Плану залежить лише від рішення США. Глава Української держави розраховує на підтримку з боку Президента Сполучених Штатів і швидке втілення Плану спільно з партнерами.

«План розрахований на рішення, які повинні статися, починаючи вже із жовтня й до грудня. І не затягувати ці процеси. Ми б дуже так хотіли. Тоді ми вважатимемо, що План спрацює», – додав Зеленський.

Раніше український президент анонсував, що представить Байдену свій “план перемоги” України. “Пакет перемоги, який я представлю президенту Сполучених Штатів, може прокласти шлях до надійного миру – до повної реалізації Формули миру”, – сказав Зеленський 13 вересня.

“План перемоги” включатиме п’ять пунктів, один з яких потрібно буде втілити після завершення війни.
“Для нас перемога означає бути дуже сильними й бути готовими до сильної дипломатії. І тому я підготував кілька пунктів “плану перемоги”. Чотири з них — основні. Плюс один нам потрібен після війни. Я поділюся ним з Байденом”, — коментував президент.

За словами президента, у чотирьох основних пунктах “плану перемоги” йтиметься про:

  • безпеку;
  • геополітичне місце України;
  • сильну військову підтримку, яка має бути доступною для України й дозволятиме вирішувати, як використовувати ту чи іншу річ;
  • економічну підтримку.

Також він наголосив, що планує поділитися “планом перемоги” не лише з Байденом, а й з кандидатами в президенти США Камалою Гарріс та Дональдом Трампом, оскільки “це буде справедливо”. Окрім цього, план представлять також Конгресу США, від якого залежить чимало рішень.

16 вересня глава держави заявив, що План перемоги України у війні з Росією готовий на понад 90%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ