Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

План порятунку Грибовицького сміттєзвалища від Ірини Сех

«До 1 квітня мають бути допрацьовані результати дослідження «Львівської політехніки», зокрема, будуть представлений фізико-хімічний склад забруднень та затверджені межі фактичного впливу сміттєзвалища на прилеглі території. Санепідемстанція до 1 березня має визначити, який вплив речовини зі сміттєзалища мають на здоров’я людей. Про це учора, 1 лютого, повідомила голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради, свободівка Ірина Сех на спільній нараді з колегами із міської ради.

«Фірма «Гафса» має подати результати дослідження біогазу до Львівської облради. Львівська міська рада на сесії має передбачити кошти на проект рекультивації полігону, що передбачає оплату державної екологічної експертизи.

До 1 березня має бути створена робоча група з представників обласної, міської, а також районних та сільських рад. Протягом місяця ми перевіримо роботу станції інфільтрації, що працює на полігоні, але перевірка буде несподіваною, тоді ми зможемо отримати дійсно правдиві результати. Також має бути розроблена спільна програма міської та обласної рад щодо плану дій з вирішення проблеми міського сміттєзвалища. Ми не можемо закрити очі на цю проблему. Ми не закриємо писка», - повідомила Ірина Сех.

Додамо, що це вже не вперше львівські обласні та міські депутати зустрічаються з приводу порятунку Львівського сміттєзвалища, вже були ухвалені не один план дій і навіть не одна програма. Закінчувалось усе тим, що мешканці прилеглих сіл, перекривали в’їзд на сміттєзвалища. Відтак, з провідниками бунтівників зустрічалися лідери обласної і міської влад, «напружені» переговори закінчувалися оголошенням переліку благ, яких зазнають селяни за згоду ще трохи пожити на отруєній землі. Рік по тому селяни нікого не турбують.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ