Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Пластуни передали Вифлеємський вогонь миру геріатричному пансіонату в Луцьку

Четвертий рік поспіль члени пластунської організації приносять Вифлеємський вогонь мешканцям геріатричного пансіонату
фото Суспільне

Учасники Національної скаутської організації Пласт передали мешканцям Луцького геріатричного пансіонату Вифлеємський вогонь миру.

Про це пише Суспільне.

Директорка спеціалізованого медичного закладу Алла Гнатюк розповіла: "Вони чекають цей вогонь, з нетерпінням. Хтось приніс свічечки, щоб взяти його і принести в кімнату, погорить і ця аура доброти, позитиву, натхнення наповнить кімнату, де проживають ці люди".

Четвертий рік поспіль члени пластунської організації приносять Вифлеємський вогонь мешканцям геріатричного пансіонату, каже пластун Олесь Воробйов. Каже, що цього року вогонь передали австрійські скаути.

"Вони запалюють цей вогонь у Вифлеємі, в місці народження Ісусі Христа і привозять в Австрію звідки починається сама естафета скаутів, які поширюють між собою цей вогонь і доносять в кожну домівку, якій це потрібно", — говорить хлопець.

Наразі у закладі проживає 168 людей, серед яких 50 переселенців, — каже Алла Гнатюк. Галина Юшко з Лисичанська говорить: в неї на малій батьківщині такої традиції не було.

Сестра – господиня Світлана Жур обійшла зі свічкою запаленою від Вифлеємського вогню кімнати людей, які не можуть самостійно ходити.

Зі слів Олеся Воробйова, пластуни понесуть Вифлеємський вогонь далі – в інші медичні заклади Луцька, міську раду та храми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ