Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пластуни зі всієї України з’їдуться до Львова на фестиваль „День пластуна-2007”

Пластуни зі всієї України з’їдуться до Львова на фестиваль „День пластуна-2007”, — про це „Гал-info” повідомив прес-секретар молодіжної скаутської організації „Пласт” Ярема Дух.
 17–18 лютого у Львові відбудеться 13-й Фестиваль пластової творчості „День пластуна-2007”, присвячений 95-й річниці заснування Пласту. З цієї нагоди представники десятків пластових осередків з усієї України зберуться у Львові, щоб позмагатися у мистецтві театру, кіно та фотографії. Акцію вже п’ятий рік поспіль підтримує Львівська міська рада.
У рамках фестивалю на Великій сцені Палацу творчості дітей та юнацтва Галичини молодь покаже близько 40 театральних постановок, а у Галереї запропонують виставку більше 150 фоторобіт, що ілюструють пластове життя. Одночасно із виставкою також відбуватиметься показ кінофільмів, зроблених пластунами. У другий день Фестивалю пройдуть змагання серед 96 молодих прихильників кібер-спорту. Кожен день для учасників та гостей фестивалю відбуватимуться вечірки.
На відкриття Фестивалю „День пластуна-2007” запросили міського голову Андрія Садового, а також голову обласної ради Мирослава Сеника та його заступника Левка Захарчишина.
„День пластуна” є акцією, у якій молодь має нагоду проявити мистецькі здібності, творячи разом з однолітками сценарії вистав, композиції фотографій та сюжети фільмів. Цього року Фестиваль виходить за межі суто пластової акції, адже учасниками стали ще дві скаутські організації – „Скіф” із Дніпропетровська та „HPNU” (Польські гарцежі в Україні) зі Львова та Самбора. Також приїдуть пластуни з Києва, Харкова, Дніпропетровська, Одеси, Ужгорода, Тернополя, Івано-Франківська, Луцька та інших міст. У минулорічному фестивалі взяло участь понад 700 учасників.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ