Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Податкова нагадує про початок кампанії декларування доходів

Кампанія з декларування громадянами доходів, отриманих у 2006 році, розпочнеться 1 січня і триватиме до 1 квітня 2007 року. Про це „Гал-іnfо” повідомили у центрі зв’язків з громадськістю ДПА у Львівській області.
 Обов’язкове подання декларації передбачене для громадян, які одержували в 2006 році доходи від нерезидентів (іноземні доходи); від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав та інше); нецільову благодійну допомогу від добродійника-фізичної особи в розмірі, що сукупно перевищила 680 грн за рік (якщо громадянин має право на одержання податкової соціальної пільги).
Крім того, зобов’язані подати декларацію громадяни, які одержували минулого року доходи від надання майна в оренду фізичним особам, доходи у вигляді виграшу в ігрових установах, доходи від фізичних осіб, що не є суб’єктами підприємницької діяльності, а також інші доходи, з яких протягом 2006 року податок не стягувався.
Річну податкову декларацію необхідно буде подати в ДПІ за місцем проживання громадянина (у тому числі поштою з повідомленням про вручення за 10 днів до останнього терміну подачі) до 1 квітня 2007 року.
Крім того, як нагадують податківці, громадяни, що подає річну податкову декларацію, має право безпосередньо в податковій інспекції за місцем проживання одержати безкоштовно бланк декларації і консультаційну допомогу фахівців з її заповнення. Також фізичні особи до 1 березня 2007 року можуть звернутися в податковий орган з проханням заповнити річну податкову декларацію, а податковий орган зобов’язаний надати таку послугу безкоштовно.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ