Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Подкопаєва розкритикувала проведення Чемпіонату України після Олімпіади

23 жовтня 2024 року низка українських видань опублікувала критичні матеріали щодо проведення Чемпіонату України з гімнастики. Олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва прокоментувала ситуацію, що склалася навколо змагань.

За словами спортсменки, проведення національного чемпіонату у вересні 2024 року, одразу після завершення Олімпійських ігор у серпні, суперечило загальноприйнятій світовій практиці. "Після таких масштабних змагань, як Олімпійські Ігри, спортсмени потребують відновлення - як фізичного, так і морального", - наголосила Подкопаєва.

Українська федерація гімнастики організувала чемпіонат у час, коли більшість топових спортсменів були задіяні в клубних лігах і комерційних заходах. При цьому, як зазначає Подкопаєва, у змаганнях взяли участь юніори, що суперечить правилам проведення дорослого чемпіонату.

Окремим питанням стали витрати на проведення змагань, які, за даними журналістів, склали близько 6 мільйонів гривень.

"В умовах, коли країна переживає війну і бореться за виживання, такі суми викликають подив і обурення", - зазначила олімпійська чемпіонка, проводячи паралелі зі скандалом 2015 року щодо фінансових зловживань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ