Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Подорож через Атлантику на чайці „Спас” планує здійснити львівське козацтво

Восени цього року львівське козацтво на власноруч збудованій традиційній козацькій чайці „Спас” планує перетнути Антлантичний океан. Ініціатором міжнародного проекту „Козацька Атлантика” є Фонд розвитку екотуризму „Витоки”, що є партнером всесвітньої організації „Міжнародні друзі природи”.
Восени цього року львівське козацтво на власноруч збудованій традиційній козацькій чайці „Спас” планує перетнути Антлантичний океан. Ініціатором міжнародного проекту „Козацька Атлантика” є Фонд розвитку екотуризму „Витоки”, що є партнером всесвітньої організації „Міжнародні друзі природи”. Члени Фонду вже неодноразово брали участь в експедиціях на чайці „Пресвята Покрова”. Влітку вони планують розпочати свій похід на „Спасі” від Києва – спуститися вниз по Дніпру, обійти навколо Чорного моря із заходами в порти, Грузії, Туреччини та Румунії, а потім через Чорне, Середземне моря та Атлантичний океан дістатися від до Нью-Йорку, звідки каналами перейти до Чикаго. Козаки розраховують, що залежно від погоди перехід через Атлантику триватиме близько півтора місяця, з Києва ж вони збираються вирушати вже в квітні. За словами керівника проекту Романа Рося, цим походом козацтво сподівається нагадати світові, що українські козаки, окрім військової справи, чудово знали мореплавство, і їхні кораблі ще в давні часи готові були ходити водами всіх океанів. Під час походу козаки зніматимуть фільм, який ознайомить глядачів з героїчним козацьким минулим та покаже світ очима сучасного мандрівника. Фільм будуть транслювати на одному з телеканалів упродовж усієї подорожі.
Залога чайки під час переходу через Атлантику може становити від 12 до 15 осіб. Хто саме поїде, наразі ще невідомо. „Ті, хто найбільше доклався до побудови корабля”, – сказав Роман Рось. Загалом чайка може вмістити до 50 осіб, тому під час подорожі Дніпром, а також по Чорному та Середземному морях козаки сподіваються мати на палубі чимало гостей.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ