Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Подробиці затримання військового комісара Тернопільської області

1/3
Учора, 18 жовтня, слідчі військової прокуратури спільно із співробітниками СБУ затримали військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату під час одержання частини неправомірної вигоди в еквіваленті 66 тис. грн – у вигляді оплаченого чека.

Затриманий військовий комісар уклав угоду з будівельною фірмою, яка мала розпочати спорудження будинку для нього. Гроші пішли на рахунок фірми.

Про це сьогодні ж у Львові на брифінгу повідомили  перший заступник військового прокурора Західного регіону України Євген Білоусов та начальник відділу прокуратури регіону Наріман Сулейманова.

Операцію провели слідчі військової прокуратури Західного регіону України та військової прокуратури Тернопільського гарнізону спільно із співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Тернопільській області.

Зокрема, вони документували факт вимагання неправомірної вигоди військовим комісаром Тернопільського обласного військового комісаріату упродовж серпня-жовтня поточного року.

Загальна сума  хабара мала становити 260 тис. грн – за сприяння у призначенні особи на посаду військового комісара одного з райвійськкоматів Тернопільщини та не створення у подальшому перешкод у службовій діяльності. Особа, від якої вимагали хабара, звернулась до Служби безпеки України,  написавши відповідну заяву.

Отож, учора,  18 жовтня,  військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату було затримало в його службовому кабінеті. Одразу після того, як він отримав  відповідний документ, що засвідчував перерахунок коштів.  

Було проведено обшук:  виявлено гроші в еквіваленті  близько 5 тис. доларів,  багато талонів на пальне, гранату, зброю  і боєприпаси. Має бути проведена експертиза, чи боєприпаси є бойові.

Затриманому загрожує позбавлення волі  від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років, а також – конфіскація майна.

Додамо, що напередодні ЗМІ повідомили, що учора, 18 жовтня, головного військового комісара Тернопільської області полковника Володимира Катинського затримали під час отримання хабара.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ