Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Покращаться умови перетину кордону України та Ізраїлю

Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ
1/3
Як повідомили у прес-службі ДПСУ, учора, 27 листопада, під час зустрічі заступниці міністра внутрішніх справ України Тетяни Ковальчук із Міністром внутрішніх справ Держави Ізраїль Аріє Дері сторони домовились поліпшити умови перетину кордону та проходження міграційного та прикордонного контролю громадян

За словами Тетяни Ковальчук, домовленості стосуються того, що будуть створені дві робочі групи.

ʺОдна робоча група буде створена із представників прикордонних відомств України та Ізраїлю. Прикордонники працюватимуть із обох сторін, фіксуватимуть правопорушення та здійснюватимуть превентивні заходи. Вони зможуть фізично бути присутніми при перетині кордону українськими та ізраїльськими громадянами під час їх в’їзду в аеропортах України і Держави Ізраїль. Прикордонники не зможуть впливати на прийняття рішень, однак вони зможуть обмінюватися досвідом. Друга робоча група буде створена  із ізраїльських та українських поліцейських, а також інших представників державної влади,  для того щоб нівелювати будь-які канали нелегального рекрутингу громадян, які їдуть в Ізраїль для нелегального працевлаштуванняʺ, - сказала Тетяна Ковальчук.

У свою чергу Міністр внутрішніх справ Держави Ізраїль Аріє Дері зазначив, що Ізраїль зацікавлений в теплих стосунках з Україною, зокрема в питаннях економічного співробітництва та зростанні туристичного потоку.

Нагадаємо,  МВС України та Ізраїлю підписали Декларацію про інтенсифікацію співробітництва. Вона дає можливість забезпечити належне ставлення до українських та ізраїльських громадян під час проходження прикордонного та митного контролів, зменшити час очікування зворотних рейсів,  у разі відмови перетину кордону надавати громадянам офіційний документ з причиною відмови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ