Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліція Донеччини перекрила міжрегіональний канал наркоторгівлі

Як повідомили у Відділі комунікації поліції Донецької області, психотропну речовину амфетамін виготовляли в Києві та з використанням заходів конспірації доставляли у Маріуполь.

В ході спецоперації, яка проводилася одночасно в двох містах, конвеєр з виробництва та збуту наркотиків припинено. Поліцейські затримали злочинну групу з 5 осіб, серед яких виробники та дилери. Спільно зі столичними колегами ліквідовані дві нарколабораторії, вилучено наркотики у великому та особливо великому розмірі. 

Співробітники управління протидії наркозлочинності поліції Донецької області під процесуальним керівництвом облпрокуратури припинили діяльність угрупування, яке налагодило поставки наркотиків у прифронтовий регіон.

Оперативники викрили у Маріуполі мережу дилерів та з’ясували, що поток амфетаміну йде з Києва. Поліцейські провели кілька оперативних закупок та здійснили контрольовану поставку зі столиці на Донеччину. В результаті був встановлений киянин, який безпосередньо збуває психотропну речовину маріупольським наркоторговцям.

Під час відрядження у Київ правоохоронці вийшли на виробників та встановили весь ланцюжок осіб, які синтезували та реалізували амфетамін.

Виготовлення психотропної речовини було поставлено на конвеєр. Кожні 2-4 дні обидві нарколабораторії давали близько 800 г готового товару на загальну суму близько півмільйона гривень за цінами «чорного ринку». Одна була облаштована у квартирі, інша – на дачі.

Лідер маріупольського осередку дилерів отримував від посередника розфасовану продукцію та доставляв її на Донеччину на власному транспорті. В цілях конспірації наркотик ретельно маскував, щоб не почули службові собаки на блокпосту, та ховав в обшивці дверей автомобіля. Встановлено, що поставки тривали близько півроку.

Фіналом спецоперації стала серія обшуків за 5 адресами у Київській області та Маріуполі, а також затримання підозрюваних.

Поліцейські вилучили хімічне обладнання, прекурсори, респіратори, в яких працювали виробники, та крупну партію психотропної продукції, а також розфасований наркотик та гроші від його реалізації. Крім того, у членів угрупування виявлено арсенал зброї - пневматичний автомат, три пістолети, патрони та інший вид наркотиків – марихуану.

До складу угрупування входили троє жителів Маріуполя та двоє – Києва, віком 27-33 роки, в тому числі раніше судимі.

Наразі, за рішенням суду, двоє маріупольців взяті під варту з правом внесення застави в розмірі 150 тисяч гривень, ще одному призначено домашній арешт. Кияни теж чекатимуть на вердикт суду вдома.

Підозрюваним інкримінується ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Санкція статті - до 10 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ