Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Поліція повторно затримала співорганізатора замаху на вбивство жителя Львова

Як повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України, раніше Святошинський суд обрав стосовно чоловіка, який є співорганізатором злочину запобіжний захід у вигляді внесення застави у розмірі 192 тисяч гривень.

На виході з ізолятора тимчасового тримання поліція повторно затримала чоловіка за підозрою у вчиненні інших тяжких злочинів. Про це сьогодні, 24 квітня, повідомив перший заступник Голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін. Він висловив сподівання, що органи  прокуратури підтримають підозру і обвинувачення стосовно затриманого зловмисника.

За словами В’ячеслава Аброськіна, суд відпустив під заставу саме співорганізатора замаху на вбивство, який готував цей злочин протягом кількох місяців. При цьому поліцейські затримали його у Васильківському районі Київської області у той момент, коли усе було готове для здійснення задуманого злочину.

ʺУбивство планувалося із застосуванням кулемета калібру 12,7, з якого жертву мали розстріляти на відкритій місцевості. Дальність пострілу з такої зброї становить 3,5 кілометра, що могло призвести і до чисельних інших жертв серед випадкових людейʺ, – зазначив В’ячеслав  Аброськін.

Розуміючи це, поліція запобігла можливим жертвам, затримавши зловмисників з усіма речовими доказами. Проте  суд обрав стосовно співорганізатора міру запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 192 тисяч гривень.

Відтак, підозрюваний скористався цим і вийшов на волю. На виході з ізолятора тимчасового тримання поліція затримала його повторно – вже за підозрою у причетності до інших, не менш тяжких злочинів.

ʺНаразі ми направили до прокуратури всю доказову базу, задокументовану відповідно до чинного законодавства. Сподіваємося, прокуратура  прийме законне рішення та ізолює особливо небезпечного злочинця від суспільства. На наше переконання, такі громадяни, підозрювані у скоєнні тяжких злочинів, мають перебувати за ґратами, без права можливості внесення застави. Інакше завтра нас можуть чекати нові зухвалі вбивстваʺ, – наголосив В’ячеслав Аброськін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ